The dudes on tour – Bergen City Marathon

Jeg ble oppmerksom på Bergen City Marathon sist sommer etter at jeg la ut ny løype på Oslo maraton. Og tenkte at det kunne være smart å løpe den, for å gjøre mine egne konklusjoner i forhold til bakker, høydemetre og sånne greier. Men det hele gikk litt i glemmeboka inntil Christian pirket litt i meg.

Så da ble det til at vi dro over fjellet. Med x antall Vålerenga drakter i bagasjen. For selvsagt skulle vi jo løpe med de! Jeg fikk min i bursdagsgave fra Siw og Christian 🙂

Mine forberedelser til Bergen City Marathon – var ganske enkle : jeg hadde ingen forberedelser! Og trente som normalt liksom.
Planen var jo bare å «jogge» gjennom uansett…Kroppen var ganske ok etter Sentrumsløpet, men jeg hadde hatt noen angstanfall. Heldigvis ikke i løpssammenheng. Så sånn sett var jeg ganske trygg på at det ville være greit å løpe maraton. Dessuten så er angstanfall egentlig bare ubehagelig…Det er jo bare snakk om at jeg ikke får puste.

Når det er sagt, så glemmer man fort sånne greier, med bra mennesker rundt seg. Og bilturen til Bergen med Siw og Christian – var helt klart av den morsomme sorten…Latter og humor er alltid en bra medisin, punktum!

Vi kom til Bergen tidlig fredag ettermiddag , beina var litt rare – men det var ingen fare altså. Pysa Christian skulle bare løpe halvmaraton, så det ble jeg som måtte forsvare Vålerenga sine farger på den lange distansen.
Starten på maraton var 0800. Normalt ville jeg syns at det var vel tidlig, men med Moorea maraton friskt i minne, så var jo 0800 faktisk ganske seint..

Før start, blid.no

Det var lett regn i luften og litt rå , kald luft. Jeg tipper rundt  3-5 grader. Planen var å løpe med Nike Vaporfly 4 %, sånn for å se om de faktisk funker på maraton. For jeg hadde jo selvsagt ikke fått med meg at den skoen gjorde reint bord i London maraton.
Siw og Christian fulgte meg til start, som var 4 minutter unna hotellet. Oppvarmingen var å gå til start basically.
som skrevet – skulle jeg bare jogge gjennom – eller kanskje kjøre alt fra start og gå på en kanonsmell ( med vilje). Fakta ble noe midt i mellom. De først km var enkle og alt kjentes helt ok ut.

Ryggen min….

Skoene var helt ok, beina også – og jeg la meg på rundt 5.00 fart. Det kjentes veldig komfortabelt ut. Allerede nå, så var det ganske mye folk ute og det hele var ganske digg.
Etter hvert begynte det å gå oppover og inn på Fjellveien. Hele Fjellveien, med litt opp og ned var nydelig. Kanonfin utsikt ned til sentrum, som gjorde at jeg bare ble glad faktisk. Og kneikene ble ganske lette.
Snakket med noen her og der, fikk noen kommentarer på drakta – og veldig mye «Heia Kondis». Å høre det er alltid digg – for Kondis betyr jo ganske mye for meg.

Etter å ha passert Haukeland sykehus gikk det nedover. Det var lett og fint nedover. Jeg hadde overhodet ingen problemer nå og egentlig var det faktisk bare moro. Runden forbi Store Lungegårdsvannet var også bra – det samme videre mot Nordnes. Jeg likte egentlig bare løypen bedre og bedre. Den passet liksom til Bergen. Samtidig hjelper det jo også at jeg hadde det fint hele veien. Sånn ca etter 18 km kom det noen trange smug, på brostein og oppover.

Litt artig å legge inn noe sånt tenkte jeg jo, men igjen så passer det liksom inn. Hele stigningen var kanskje på ca 800 m. Bratt kanskje ja – men helt grei. Derifra og inn til runding via Nordnes var også lett.
Løypen er altså 2 x 21 km, noe jeg syns er helt ok. Da vet en hva som skal gjøres på runde 2 – og kan jobbe deretter. Jeg passerte halvveis på 1.47.12.
Alt fungerte perfekt, jeg løp veldig enkelt og hadde ganske mye å gå på. Tross alt så er jeg jo vant til å løpe 30 km hver søndag rolig….Og nå gikk det jo bare litt fortere.
Runde 2 ble enda bedre, mere folk ute og selvsagt flere løpere  ( stafett og halvmaraton). Selv ikke det bergenske regnværet som kom ganske bra oppe på Fjellveien gjorde noe. For denne dagen skulle jeg bare ha det moro uansett!

Etter 27 km sluttet klokken å virke – jeg hadde kanskje glemt å lade – jeg vet ikke helt. Tenkte litt på det å løpe uten klokke, men irritasjonen var over etter 7,4 sekunder. Jeg måtte jo klare å løpe uten klokke da!
De siste 15 km uten klokke gikk veldig bra, litt sol kom det også faktisk.
Og helt uten å vite tid og sånn, klokket jeg inn på 3.33. Hadde en ganske fin fartsøkning siste km i folkehavet på bryggen også.

3.33 er helt ok. Jeg løp 2.runde 50 sekunder raskere enn første – altså negativ splitt! Det beste av alt var at hele løpet hadde vært bare «kos» fra start til mål. Jeg hadde ingen problemer, var ikke sliten og best av alt : hodet var kjemisk fritt for negative tanker.
Omgivelsene og selskapet ( Siw og Christian) – gjorde sitt til at det bare kunne bli bra!
Selvsagt hadde det nok vært litt annerledes med høyere fart – for jeg hadde nok ganske mye å gå på. Men i forhold til aktuell livssituasjon – så ville jeg bare ha en bra opplevelse.  Heldigvis greide Christian aldri å ta meg igjen heller….

I mål. Christian på halv – og jeg på hel. like blide 🙂 

Dessuten er det alltid noe å lære! Jeg vet nå at det å løpe maraton – egentlig kan være gøy. Jeg vet også at beina mine tåler å løpe langt og at jeg på tross av litt skrøpelig psyke kommer meg gjennom.
Selvsagt kan det snike seg inn en liten greie på det at jeg nå heretter bare kan surfe inn på x antall maratons uten å tenke prestasjon – men heller ha fokus på opplevelse.

Sånn ser en små smådesperat løper ut, når det går for lenge mellom fullført maraton og mat…

For meg så er det helt ok, jeg er kanskje ferdig med det å prestere liksom….det vil tiden fremover vise. For allerede om 4 uker er det ny maraton på gang.

Jeg hadde en kanonhelg i Bergen. Det blir alltid sånn med Siw og Christian J . Vi har det ganske enkelt bare gøy sammen og jeg kan 100 % være akkurat som jeg vil…det er ganske digg faktisk. Ikke hadde jeg noen anfall heller, sikkert fordi jeg greide å slappe av ordentlig – igjen takket være Siw og Christian!

Om Bergen City Marathon – har jeg bare godt å si. Alt var helt glimrende sett fra mitt ståsted – og jeg har tross alt løpt noen maraton ( ganske snart 100 stk). Løypa viste Bergen – som Bergen skal vises. Den var kupert til tider ja – men går det opp, så må det gå ned også. Massevis av fantastisk bra tilskuere hjelper også. Jeg kan herved  bare anbefale løpet J

Og i bilen hjem søndag – hadde vi det minst like gøy – bare så det er sagt !

«The dudes» – og manager’n i heisen !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *